Anders Bomann Christensen er netop gradueret som Master of Science i bygningsdesign og samtidig ansat i digitaliseringsvirksomheden CN3. Dermed bliver han en del af en lille specialistgruppe, som arbejder med at automatisere 3D-modeller og byggeprocesser på store bygge- og anlægsprojekter i Danmark og rundt i Europa.
Anders Bomann Christensen begyndte dog sin karriere et noget andet sted i byggeprocessen, nemlig som tømrerlærling i Nørre Lyndelse på Fyn, hvor han er vokset op. Fra starten var planen dog, at han skulle læse videre efter at have taget sin tømreruddannelse.
CN3-undervisere på DTU banede vejen
Anders Bomann Christensen valgte at uddanne sig til bygningsdesigningeniør. Det var i sin studietid på DTU, at han stiftede bekendtskab med sin nuværende arbejdsplads. I faget Videregående BIM for bygningsdesign underviste bl.a. CCO Jacob Drachmann fra CN3 de studerende i parametrisk design samt de nyeste digitale værktøjer og processer indenfor byggeriet.
”I det fag var der højt til loftet, og jeg blev bidt af den digitale tilgang til byggeri. Da jeg først havde fået vakt appetitten, ville jeg gøre alt for at komme den vej,” siger Anders Bomann Christensen, der herefter kastede sig over fag som programmering og databehandling, datamanagement og automatisering, algoritmer og datastruktur – og senere også blev tilknyttet CN3 som ingeniørpraktikant.
Software, 4D-modeller og rådgivning til bygge- og anlægsvirksomheder
Anders Bomann Christensen slutter sig nu som nyansat til et af CN3’s teams af bygningsdesigningeniører, der i samarbejde med virksomhedskonsulenter og softwareudviklere skaber software, services og digitaliserede processer for at optimere bygge- og anlægssektorens processer, produktion og drift. Og selvom opgaverne er blevet noget mere komplekse, kan han stadig trække på erfaringer fra sin tid som tømrerlærling:
”Når vi laver 4D-simuleringer, så er det ofte mig, der bliver spurgt til råds i forhold til byggetakten. Det er meget praktisk at vide helt ned i detaljen, hvordan man fx opsætter dampspærre. Det er også en fordel at have en forståelse for den måde, man tænker på ude på byggepladserne.”
I sin første opgave som fastansat er Anders Bomann Christensen tilknyttet et større tunnelprojekt, hvor han har fået ansvaret for automatisering af projektets dataudveksling med CN3’s egenudviklede softwareplatform, Vitus.
Digitalisering forbedrer fremtidens byggeri- og anlægsprojekter
Han ser det som helt afgørende for sit fremtidige arbejdsliv, at han blev introduceret til en digital tilgang til bygningsdesignet, -konstruktionen og -processerne allerede under studiet.
”De fag, som CN3’s undervisere står for, er den bedste mulighed, jeg har haft på DTU, for at få undervisning i en parametrisk tilgang til at generere bygningsmodeller. Det skal til for skabe innovation i fremtidens byggeri,” siger han og fortsætter:
”Jeg håber, at flere bygningsdesigningeniører i fremtiden uddannes til at blive dygtige til digitalisering og automatisering. Det giver os mulighed for at lave effektive løsninger og spændende arkitektur – ikke mindst med præfabrikerede elementer. Vi kan også gøre byggeprocessen bedre og risikoen for dyre og forsinkende fejl mindre. Det er jo det, vi skal sørge for som bygningsdesigningeniører,” siger Anders Bomann Christensen.
”Lige nu glæder jeg mig til at være med til at bygge CN3’s kommende softwareplatforme. Jeg føler mig privilegeret, fordi jeg er landet lige der, hvor jeg gerne vil være. Der er ikke andre end CN3 i landet, som rådgiver om anvendelsen af digitale værktøjer i alle faser af bygge- og anlægsprojekter, samtidig med at vi også selv udvikler software. Så det er svært for mig at forestille mig en mere spændende arbejdsplads.”
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)