Den 15. juni 2019 stod hele Danmark på den anden ende. Årsagen var, at landets nationalsymbol nummer ét på denne dag i 1219 og dermed for 800 år siden hjalp indtrængende danske krigere med at slå de dengang hedenske estere. Under konceptet Dannebrog 800 var Danmarks-Samfundet gennem hele 2019 inspirator, tovholder og koordinator for en række lokale, regionale og landsdækkende flagfester.
Flagfester 2020 på standby
Statsministeriets forbud mod større forsamlinger betyder i år, at Danmarks-Samfundets planlagte flagfester aflyses.
– Normalt arrangerer Danmarks-Samfundet flagfester i godt 20 større byer landet over, siger organisationens landsformand Erik Fage-Pedersen. – Her overrækker vi flag og faner til de foreninger og organisationer, der har ansøgt. Samtidig er der taler for flaget samt masser af underholdning, uddyber landsformanden, der også fortæller, at der mange steder afholdes festgudstjenester i forbindelse med festlighederne.
Sammenhold i den globale krise
Danmarks-Samfundets opfordring til at hejse Dannebrog på alle landets flagstænger skal også ses som en manifestation, der viser sammenhold i en krisetid. På den baggrund vil de aflyste flagfester også blive afholdt senere. Planen er, at de omkring 200 flag og faner, der uddeles årligt, bliver overdraget ved en række flagfester i løbet af efteråret 2020.
– Det er vigtigt at fastholde en over 100 år gammel tradition, der mange steder får støtte af de lokale kommuner, siger Erik Fage-Pedersen.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)