Danskerne bliver gladere og gladere for at tage sagen i egen hånd. Især når det gælder fornyelser og renoveringer i hjemmet. Vi optimerer og effektiviserer bedre og bedre de kvadratmeter, vi nu engang har til rådighed i stedet for at spendere flere millioner på at købe nye boliger. I sidste ende kan det være en fantastisk økonomisk løsning at tænke ud af boksen og lade kreativiteten få frit løb, når der skal indtænkes nye rum og idéer i hjemmet. Vi giver et bud på en lille håndfuld hjemmeprojekter, man selv kan give sig i kast med.
Børnene bliver større og kræver anderledes værelser
Har man boet det samme sted i længere tid som par, så har man ofte også nået at stifte familie på det pågældende sted. Til at begynde med har det ofte ikke været et problem at installere sig med en lille baby, men som årene går, finder man hurtigt ud af, at der skal tænkes nyt i form af børneværelser.
Leder man efter det rette udstyr til at springe ud i et gør-det-selv eventyr med opbygning af nyt børneværelse, så leverer producenten Pattex et glimrende udvalg af redskaber og udstyr. Her finder man en harmonisk balance mellem prisbevidsthed og kvalitet.
Skab nye rum i rummet med rumdelere
Bor du i en bolig med en mere eller mindre umulig rumfordeling, så der stadig råd at hente. Visse lejligheder er bygget op med alt for store værelser og stuer, hvor man med fordel ville kunne opdele arealet for derigennem at kunne skabe flere rum i rummet.
De fleste tænker, at en sådan løsning vil koste alverdens, men man kan faktisk finde flere gode råd online i forbindelse med opbygning af rumdelere. Det kan være fritstående rumdelere, som stort set købes intakt, eller det kan være opbygning af gipsvægge, der fungerer som en ny væg, som skiller rummet i to. En stor stue på 40 m2 kan faktisk relativt nemt inddeles i to nye rum, hvis udformingen af stue-området tillader det.
Udbyg i højden og udnyt rummet bedre
Ifølge den seneste bolig statistik har en dansk gennemsnitsfamilie på 4 personer cirka 36 m2 hver til sig selv. Men man behøver ikke nøjes med det kvadratmeter-areal, som lejligheden oprindeligt byder på. Er der tilpas højt til loftet i den pågældende lejlighed eller hus, så kan man passende tænke i løsninger som går opad. Her kan man eksempelvis bygge enkle køjesenge til børnene, hvis de er tilpas små og stadig ikke kræver deres helt eget separate soverum.
Man kan også indtænke opbygning af hems i lejligheden, hvis man er single eller bor sammen som par. Under selve hemsen vil man få skabt ekstra frit areal, hvor der eksempelvis kan skabes et lille kontor-areal eller opbygges reol- eller kassesystemer til opbevaring af tøj og lignende. Kun fantasien sætter grænsen, når der skal tænkes kreativt i boligrenoveringen.
Udnyt håndværkerfradraget så længe det varer
Vi har i Danmark længe kunnet lukrere på fantastiske tilskud fra statens side. Især når det kommer til håndværkerfradrag i forbindelse med forbedring af lejligheder. Desværre sættes fradraget på hold fra 1. april 2022, så det er med at få søgt om tilskuddet, mens der stadig er mulighed for det.
Med et håndværkerfradrag kan man få tilskud til alt lige fra udskiftning af vinduer, maling, udskiftning af varmekilder og isolering af boligen. For nogen kan dette tilskud være en ganske kærkommen gave, hvis midlerne ikke lige fermer store, når behovet for renovering er presserende.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)