Internetfrihedens langsomme død

 

Den kinesiske censur på nettet er blevet markant hårdere siden Xi Jinping kom til magten i 2012. Kineserne får sværere ved at besøge hjemmesider, der ligger uden for Kina. Og rummet for at ytre sig frit på nettet bliver mindre. Adgangen til mange af de mest populære hjemmesider og apps i verden er blokeret fra Kina. Det er for eksempel Facebook, de fleste af Googles tjenester (Youtube, Gmail, Google Drive), Dropbox, Twitter, Instagram og flere hundrede andre sider. De seneste år er listen over forbudte hjemmesider vokset.

Kinas koncept for internetcensur kopieres af flere og flere lande i tredjeverden samt Rusland. I Vesten har EU-eliten fundet ud af, at der er en fordel ved internetcensur. Pres fra EU får internetgiganter til at opruste i kampen mod ekstremistisk indhold, som er en omskrivning for helt legitime EU- og indvandrerkritiske holdninger og synspunkter. Står det til EU, skal højrefløjspartierne udelukkes fra politisk debat og dialog. Læs mere om internetfrihedens langsomme død.

Få 24NYT LEVERET GRATIS PÅ MAIL

Du kan altid afmelde dig både nyhedsmail og samtykke. Vi deler ikke din email-adresse med andre. Nyhedsmailen kan af og til indeholde reklame. Når du tilmelder dig her, accepteres disse vilkår.

24NYT har brug for flere abonnenter til at støtte vores arbejde.

Vær med til at sikre avisens fremtid

29,-/uge

Mindstepris 749,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 6 mdr. 749kr./6 md.

19,-/uge

Mindstepris 989,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 1 år –  kun 989kr. pr. år

Spar 1560 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)