Site icon 24NYT

Klumme: Med Løkke som kongemager

Klaus Ewald

Lars Løkke Rasmussen har i et interview i Berlingske forleden moret sig over, at han ikke synes, at Ellemann eller Pape har noget politisk projekt at byde på. Man fristes til at replicere: Tomme tønder buldrer mest. En mand som Løkke, der ikke har bestilt andet end at spise sig gennem gratis middage og frokoster på statens og vores alle sammens regning. En mand, der i den grad har nydt godt af frynsegoder og frås for din og min regning, siden han var VU-formand i 80’erne.

Løkke er det bedste eksempel på, at Jørgen Renbergs udgave af admiralens vise i Pinafore om kors og bånd og stjerner på, til evig tid vil passe på embedsmænd, og i dette tilfælde en levebrødspolitiker, der i den grad også ligner et produkt af for meget svir og for lidt politisk vision.

Nuvel han havde sin tid i Fogh Rasmussens regeringsperiode, hvor han fik banket en stribe reformer igennem, men hans egen statsministerperiode har nogle skrammer og svigt af fatal karakter. Set med nationalkonservative øjne først og fremmest hans mangel på handlekraft under migrantinvasionen i 2014/15. Hans underskrift på Marrakech-aftalen om retten til asyl og ophold i EU i december 2018 lige så. Og han gik til valg i 2014 på et asylstop.

For hvert overgreb, der begås mod en dansker af en migrant, så send en tanke til Løkke og hans type. For hver en unødvendig krone, som går fra danskere med hjælp behov til benzinpenge til bandekriminelle på Nørrebro, send Løkke og alle hans ligesindede en venlig tanke.

Med ham som mulig kongemager vil Danmark have fået et nyt Radikalt Venstre. En stribe nulliteter og charlataner har meldt sig under fanerne hos ham allerede. Podcast og live-sendinger med ligegyldige snik snakkerier om alt og intet har hidtil været Løkkes bidrag til solformørkelse over det politiske landskab i Danmark. Siden han blev ostrakiseret af Venstre.

Jeg siger ikke, at Ellemann og Pape opfylder mine kriterier eller kompetencekrav til at lede Danmark ind i smulte vande. Dertil ligger de alt for tæt op ad regeringens målsætning om mere EU, islamisering og troen på, at velfærdssamfundet fortsat skal bygge på, at vi klipper hinanden skaldet økonomisk. De har ikke det, der skal til, dertil har han ret, men blot morsomt det skulle komme fra ham og ikke en værdikriger som Lars Boje.

Men, at netop et politisk overflødighedshorn som Løkke skulle kunne byde ind med noget som helst endsige skulle have taletid til at kritisere nogen, det vidner om et fuldstændig fravær af selvindsigt og en selvovervurdering af dimensioner. I de blindes rige er den enøjede konge, således også med Løkke og hans støtter.

Med Løkke som kongemager sikrer man en, der har mere brug for dansk politik end omvendt. Med Løkke som afgørende stemme har rød blok fået endnu en bogstavkombination at kunne lege med. Mit bedste bud på en endelig løsning af Løkkes exit fra verdensscenen ville være at sætte ham på en tømmerflåde med kurs ud over Atlanten i et never ending reality show. Jeg har stadig nogle rigtig grimme billeder på nethinden af at have set ham danse til musik fra Borgermødet på Bornholm. Dem vil jeg lige så gerne af med som Løkke.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!