Site icon 24NYT

Klumme: Statsministerens kommende pressemeddelelse

Klaus Ewald

Antallet af oppositionskrav og for samfundet forstyrrende forordninger har nu nået et omfang, hvor jeg som landets øverste ansvarlige politiske leder ikke kan forholde mig tavs og afventende. Det er uholdbart, at regeringen vedvarende får kritik for de coronatiltag, den har stået på mål for. De hidtidige foranstaltninger har vist sig både utilstrækkelige og i nogle tilfælde skadelige. Det er væsentligt, at regeringen og jeg som statsminister får yderligere kontrol.

I en for landet og verden så alvorlig situation, der har I borgere mest af alt brug for handlekraft og resultater. Jeg har en demokratisk pligt til at handle på dels det politiske flertal, regering råder over, og dels på de råd, som fagkundskaben tilstiller regeringen og dens ministre.

De ledende sagkundskaber inden for vores juridiske og sundhedsfaglige områder, rigspolitichefen samt forsvars- og efterretningschefen har sammen med de relevante ministre og partiledere fra regeringens støttepartier været til møde i statsministeriet for at briefe mig på mit kontor. Mest af alt blev mødet afholdt for, at det kunne tilkendegives, hvilke behov man har brug for at kunne tackle pandemisituationen og opnå en bedre styring af samfunds funktionerne, herunder medierne. Vi har fra regeringens side grebet ned i værktøjskassen og samlet de tungeste våben og virkemidler for at sætte hårdt mod hårdt.

Samtidig kan det tilkendegives, at regeringens foranstaltninger sker i overensstemmelse med de fælles EU-regler vedtaget med et flertal i EU-parlamentet.

Alternativet er, at vi om føje tid får tilstande, som vi på sigt ikke vil være i stand til at håndtere.

Regeringen og dens støttepartier er derfor blevet enige om, at iværksætte handlingsplanen “Nat og tåge”, der blev påbegyndt midnat til i dag. Hovedpunkterne lyder:

 

På egne vegne vil jeg rette en tak til regeringens støttepartier for deres velvilje og evne til at forstå den alvor, hvormed landet befinder sig i.

Samtidig vil jeg takke for den tid, vi har haft grundlovssikrede rettigheder her i landet. En tak skal der lyde til grundlovsfædrene fra årene 1849 og i de øvrige år, hvor grundloven blev revideret. I har haft jeres tid. Nu er en anden tid oprundet, en tid som jeg med stor glæde hilser velkommen.

Mette Frederiksen, Statsministeriet, København den 15.11 2020.

 

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!