Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i uge 22 og 23, 2020.
Politiet gennemfører landet over fra lørdag den 30. maj til og med mandag den 1. juni 2020 en målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.
Spirituskørsel udgør en alvorlig fare for ulykker i trafikken. På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.
Der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.
“Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
“Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå”.
Hvilken vej går udviklingen?
Fra 2013-2018 er 203 trafikanter blevet dræbt og lidt mere end 1.200 er kommet alvorligt til skade i spiritusuheld. Derfor er der god grund til at stoppe spritkørsel, både ens egen og andres.
“Hvis vi kigger på perioden fra 2016 til 2018 er antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i ulykker med en spirituspåvirket fører stort set stagneret. Samtidig er kurven for antallet af sigtelser for spirituskørsel siden 2015 fladet ud, hvilket forhåbentlig ikke er udtryk for, at tendensen er ved at vende. Tager vi udgangspunkt i disse tal, er der i den grad behov for politiets kontroller”, siger Christian Berthelsen.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)