Nyt samarbejde har givet Pia styr på økonomien

“Mange af os, der har levet sammen med en misbruger, har også en presset økonomi,” siger Pia, der har fået hjælp i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars. Foto: Jens Peter Engedal

Dårlig økonomi fastholder mange mennesker i en udsat livssituation. Pilotprojekt i Aars danner grundlag for nyt samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Danske Bank om økonomisk vejledning til Blå Kors Danmarks brugere.

Blå Kors Danmark og Danske Bank har netop indgået et nyt samarbejde, som blandt andet tilbyder økonomisk vejledning til Blå Kors Danmarks brugere.

En af dem, der allerede har fået hjælp, er Pia, der sammen med sine to drenge kommer i Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, hvor børn og familier fra hjem med alkohol- eller stofmisbrug kan få hjælp.

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland har været med i en forsøgsordning, hvor brugerne har kunnet få økonomisk vejledning af frivillige medarbejdere fra Danske Bank.

Og selvom det ligger et stykke uden for det normale behandlingsområde, har Pia været rigtig glad for tilbuddet.

”Mange af os, der har levet sammen med en misbruger, har også en presset økonomi, derfor var det virkelig dejligt at få hjælp af nogen, der var så godt inde i tingene,” siger Pia.

Dårlig økonomi er tabu

For nogle mennesker kan et besøg hos banken være forbundet med stor frygt, men den frygt behøver man ikke tage med til det her tilbud, beroliger Pia.

”De var virkelig søde og hjælpsomme og gode til at lytte. Der er ingen løftede pegefingre eller skæld ud. De hjælper bare,” siger Pia og tilføjer:

”Det var rigtig rart at få så dygtige folk til at se ens budget og udgifter igennem, og hjælpe med at se, om det ser fornuftigt ud.”

Pia har en særlig appel til dem, der vil være tilbageholdende med at tage imod tilbuddet.

”Selvom dårlig økonomi er meget tabu, håber jeg ikke, at det afholder folk fra at tage imod tilbuddet. For det er virkelig en god hjælp, og man behøver hverken være fuldstændig fattig eller slet ikke have styr på sin økonomi for at være med.”

Hjælper en udsat gruppe

Det er blandt andet efter de gode erfaringer fra Vesthimmerland, at Danske Bank og Blå Kors Danmark nu har valgt at udvide samarbejdet til at gælde i hele landet.

Aftalen indeholder, at medarbejdere fra Danske Bank kan komme ud på Blå Kors Danmarks tilbud og enten tilbyde individuel økonomisk vejledning eller afholde workshops for brugerne eller for ansatte og frivillige for at klæde dem på til at rådgive brugerne.

Og det samarbejde er man rigtig glad for i Blå Kors Danmark.

“I Blå Kors Danmark hjælper vi hvert år flere tusinde af de mest udsatte mennesker i Danmark, hvoraf mange har store problemer med økonomien. Med vores samarbejde med Danske Bank og deres medarbejdere kan vi nu i endnu højere grad gøre det, som vi er sat i verden for; nemlig at hjælpe denne gruppe af mennesker,” siger kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik.

Succes i Aars

Ifølge Ole Smed, der er leder i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars, har projektet været en stor succes, og han ser frem til det fortsatte samarbejde.

”De, der har været med i projektet, har været meget taknemlige. De har fået lavet et familiebudget og fået hjælp til overblik og til at lave aftaler omkring betalings- og afdragsordninger. Det øger troen på, at de kan klare sig selv videre frem,” siger Ole Smed.

Udover at tilbyde økonomisk vejledning vil ansatte fra Danske Bank i øvrigt også kunne tilbyde hjælp til helt andre opgaver af mere praktisk karakter på Blå Kors Danmarks tilbud.

Fakta

Danske Bank har doneret 980.000 kr., og derudover tilbyder Danske Bank-medarbejdere vejledning til brugere eller ansatte og frivillige på Blå Kors Danmarks tilbud.

Danske Bank-medarbejdere kan også bruge arbejdstimer på andet frivilligt arbejde af mere praktisk karakter.

Fakta om Blå Kors Danmark:

Blå Kors Danmark er en kristen social hjælpeorganisation, der hjælper socialt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Der er 630 medarbejdere i Blå Kors Danmark og 3.800 frivillige.

Blå Kors Danmark har 15 bo- og behandlingstilbud, 11 væresteder, 6 børnestøttecentre, 1 telefonrådgivning, 23 familienetværk og 5-10 sommer- og julelejre. Derudover 33 TUBA-afdelinger, der tilbyder gratis rådgivning til unge, der er børn af alkohol- og stofmisbrugere.
Blå Kors Danmark har en årlig omsætning på ca. 330 mio. kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)