Paradigmeskiftet er en vits

Flere udlændinge har i 2018 fået løfte om, at de kan blive boende i Danmark – sammenlignet med de foregående fire år. Det skriver Berlingske.

Særligt udlændinge fra Tyrkiet, Afghanistan og Irak har i stigende grad opnået permanent opholdstilladelse. Sidste år fik 2.199 personer permanent ophold i Danmark. De første 11 måneder af 2018 er tallet steget med cirka 300 til 2.538.

Stigningen i 2018 skyldes permanente opholdstilladelser, der er givet til mennesker med asylbaggrund, samt til personer, der er blevet familiesammenført til Danmark. Altså personer, der belaster de offentlige kasser.

Omvendt giver Danmark færre permanente opholdstilladelser til udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde eller studere. Dvs. flittige og dygtige udlændinge, der bidraget til dansk økonomi.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har over for Berlingske oplyst, at udviklingen ikke bekymrer hende. ”2.538 er jo et tal, der ligger på et meget lavt niveau”, sagde Støjberg.

24NYT skal i den forbindelse minde om, at et lavt antal erfaringsmæssigt mangedobles over tid, når de indvandrere, der får opholdstilladelse, efterfølgende søger familiesammenføring. Det var tilfældet med de 6.000 tyrkiske gæstearbejdere, som kom til Danmark i 1970’erne. Pr. 1. jan. 2017 var der mindst 62.000 personer i Danmark med tyrkisk baggrund.

Hvad siger DF til regeringens fortolkning af ”paradigmeskiftet”?

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)