Hastværk og manglende evidens præger regeringens coronahåndtering. Inden pandemien havde det været utænkeligt at indføre så indgribende restriktioner uden høring af eksterne parter og eksperter og uden estimater af konsekvenserne – ideelt set cost/benefit-analyser af hvert enkelt indgreb, skriver Martin Ågerup, Cepos, i Berlingske.
”Mere end 21 måneder inde i pandemien føres coronapolitik stadig mere eller mindre i blinde. Tiltag indføres i hast, og uden at der på forhånd er tilvejebragt et ordentligt beslutningsgrundlag.
Senest er der den 17. december indført en lang række nye restriktioner, uden at der er lagt vurderinger frem af helt centrale forhold, såsom den forventede effekt på antal indlæggelser samt de forventede omkostninger for samfundet og borgerne.
Regeringen er naturligvis i sin fulde ret til at fremlægge politikforslag, der ikke er evidens for. I coronahåndteringen har vi fået vendt bevisbyrden, så kritikere skal bevise, at restriktioner ikke har effekt. Det er stærkt problematisk i et demokrati og i en retsstat, især fordi restriktionerne griber dybt ind i grundlovssikrede frihedsrettigheder”.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)