Undgå at blive syg af sommerens grillmad – 4 gode råd

 

Hvis du skal stå for grillmaden, så er det en god idé at holde en god hygiejne. I de seneste år har Statens Serum Institut registreret mellem 4.000-5.000 patienter, der er blevet syge af madbakterien campylobacter.

“Vi kan se, at antallet af danskere, der bliver syge af campylobacter, typisk stiger om sommeren. Det skyldes ofte, at grillmesteren har glemt at følge de helt basale hygiejneråd ved grillen. Her er det fx vigtigt, at man bruger en ren grilltang, når kødet er færdigstegt, og at man vasker hænder jævnligt,” siger Gudrun Sandø, specialkonsulent i Fødevarestyrelsen.

Der er derfor god grund til at have fokus på grillhygiejnen henover sommeren.

Ifølge Gudrun Sandø kan man heldigvis nemt undgå, at ens gæster bliver syge af grillmaden – hvis man følger Fødevarestyrelsens fire grillråd.

Fødevarestyrelsens grillråd

1️. Hold råt kød adskilt fra færdig mad, fx salat, brød og færdigstegt kød.

2️. Gennemsteg kylling og hakkebøffer.

3. Vask hænder jævnligt – hvis det ikke er muligt, så brug håndsprit.

4. Brug en ren grilltang eller en ren gaffel samt ren tallerken til færdigstegt kød.

Få 24NYT LEVERET GRATIS PÅ MAIL

Du kan altid afmelde dig både nyhedsmail og samtykke. Vi deler ikke din email-adresse med andre. Nyhedsmailen kan af og til indeholde reklame. Når du tilmelder dig her, accepteres disse vilkår.

24NYT har brug for flere abonnenter til at støtte vores arbejde.

Vær med til at sikre avisens fremtid

29,-/uge

Mindstepris 749,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 6 mdr. 749kr./6 md.

19,-/uge

Mindstepris 989,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 1 år –  kun 989kr. pr. år

Spar 1560 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)