10 pct. af danskerne af storforbrugere af offentlige velfærdskroner

Et internationalt studie viser ifølge Berlingske, at en lille gruppe af danskere er nemlig storforbrugere af offentlige velfærdskroner:

”Uanset om det handler om at få udbetalt overførselsindkomster, indlæggelser på landets hospitaler eller overnatninger i en fængselscelle, så står 10 pct. af danske borgere for mellem 77 og 100 pct. af de samlede udgifter. Indvandrere, helt unge og ældre er ikke medtaget.

Ti procent af danskerne i den undersøgte gruppe har fået udbetalt 114 millioner af de samlede 138 millioner ugers overførselsindkomster, der er blevet udbetalt i den tiårige periode. Gruppen står samtidig for 100 pct. af de strafferetlige domme, der er blevet afsagt, samt 77 pct. af alle indlæggelser på de danske hospitaler.

Der ikke er nogen synderlig forskel på Danmark og New Zealand, når det handler om, at en lille gruppe har et meget stort overforbrug af overførselsindkomster, fængsler og indlæggelser. Det peger i retning af, at det ikke løser de sociale problemer at omfordele indkomster, som tilfældet er i Danmark”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)