11 og 12 års fængsel for skudepisode i Ishøj

Retten i Glostrup har i dag idømt fem unge mænd lange fængselsstraffe for at deltage i en skudveksling på Vejlebrovej i Ishøj.

Ifølge tiltalen deltog de fem unge alle aktivt i en skudveksling mod hinanden på Vejlebrovej den 22. maj 2018.

Der var tale om to stridende hold, hvor to mænd tilhørte det ene hold og tre det andet. Begge sider anvendte mindst en pistol mod modparten under skudvekslingen, hvor der blev affyret mindst 10 skud, uden nogen dog blev ramt.

I dag sad begge hold på anklagebænken for et nævningeting ved Retten i Glostrup. Der er tale om tre mænd på 19, 21 og 25 år overfor to på 20 og 26, som på det tidspunkt var i indbyrdes konflikt om det kriminelle marked.

Det var anklagerens opfattelse, at de to grupper kørte rundt og ledte efter hinanden den pågældende aften for at have et opgør, da de så mødtes på Vejlebrovej kl. 18.30.

En intens efterforskning førte til, at de alle løbende blev anholdt i den efterfølgende tid.

Retten dømte alle fem skyldige for i forening at have forsøgt at dræbe hinanden med skydevåben på et offentligt område og for ulovlig besiddelse af ladte skydevåben.

Den 21-årige fik 12 års ubetinget fængsel, mens de fire andre hver fik 11 års fængsel.

“Skudveksling på et offentligt område er en meget alvorlig forbrydelse, der kan gå ud over uskyldige, og det bærer straffenes længde præg af,” siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ:  Skud affyret i Vallensbæk

De to på 20 og 26 år, som er statsborgere i hhv. Pakistan og Tyrkiet, skal desuden udvises af Danmark for altid, når de har afsonet fængselsstraffen.

Efter dommen blev alle overført til afsoning. Alle nægter sig skyldige og ankede dommen på stedet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)