11 udlændinge dømt for covid-dokumentfalsk

Alle nægtede sig skyldige, men modtog dommene.

I alt 11 personer fra Østeuropa er for nyligt blevet idømt fængsel og udvisning for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse via den dansk-tyske landegrænse.

Fælles for de 11 sager er, at personerne viste falske arbejdskontrakter, der skulle overbevise myndighederne om, at de udenlandske statsborgere – set i lyset af de aktuelle covid-19-indrejserestriktioner – kunne rejse ind i Danmark, da de levede op til betingelserne om et anerkendelsesværdigt formål.

Skærpet straf

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde af samme årsag nedlagt påstand om, at de i alt 11 tiltalte skulle have deres straf skærpet, da der var tale om overtrædelser af straffeloven i forbindelse med den aktuelle Corona-situation. Den påstand fulgte Retten i Sønderborg, der behandlede alle sager i domsmandsretten.

De 11 personer blev hver idømt 60 dages ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år.

Tre anholdt den 19. juli

Den seneste dom faldt torsdag og omfattede to bulgarske mænd på 39 og 55 år samt en 25-årig bulgarsk kvinde, der forsøgte at krydse Frøslev Grænse den 19. juli i samme køretøj.

Seks anholdt den 12. juli

Tilsvarende blev seks ukrainske mænd i alderen fra 27 til 51 år onsdag dømt for deres forhold.
Hændelsen fandt sted den 12. juli ved Sæd Grænseovergang, hvor de seks mænd befandt sig i samme minibus og fremviste falske arbejdskontrakter.

LÆS OGSÅ:  Nordfalster: Fandt skunklaboratorium hos udlænding

 

To anholdt den 5. juli

Desuden blev to bulgarske mænd på 25 og 45 år dømt den 20. august, efter at de forsøgte at rejse ind i Danmark den 5. juli ved Padborg Grænseovergang.

Samtlige tiltalte nægtede sig skyldige, men modtog deres domme. Og de blev alle varetægtsfængslet efter retsmøderne.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.