12 års fængsel og udvisning

To mænd er ved Retten i Sønderborg hver idømt seks års fængsel samt udvisning for bestandig for indsmugling af to kilo heroin.

To mænd på 44 og 46 år, henholdsvis hollandsk og burundisk statsborger, blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt seks års fængsel samt udvisning for bestandig for indsmugling af to kilo heroin.

Den 44-årige mand blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 25. oktober 2019, efter at toldere fra Toldstyrelsen havde fundet det ulovlige stof gemt i mandens bagage i forbindelse med en kontrol ved Frøslev Grænseovergang.

Manden var passager i en Flixbus, der kom fra Bruxelles.

I forbindelse med efterforskningen af sagen blev den 46-årige mand efterfølgende anholdt i København i samarbejde med Københavns Politi.

Begge har under sagen nægtet sig skyldige.

Den 44-årige modtog dommen, mens den 46-årige ankede på stedet til frifindelse.

Begge personer har været varetægtsfængslede siden anholdelsen og er fortsat fængslet efter dom.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)