15-årig tiltalt for drab på jævnaldrende

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 15-årig dreng for drab, subsidiært for grov vold med døden til følge, ved at have stukket en jævnaldrende dreng i brystet med kniv. Episoden fandt sted den 26. november sidste år omkring kl. 17.45 på Stationsplads i Grenaa.

 

Søndag den 26. november kl. 17.46 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en ung mand var blevet stukket i maven med kniv på Stationsplads i Grenaa.

 

Flere patruljer blev hurtigt sendt til stedet, hvor episoden havde fundet sted. Ved politiets ankomst kort tid efter var den 15-årige i gang med at modtage akut behandling i en ambulance, men hans liv stod ikke til at redde.

 

Flere vidner havde overværet dele af episoden, og kl. 19.10 blev en 15-årig jævnaldrende dreng anholdt og sigtet for drabet. Han blev dagen efter, om mandagen den 27. november, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers og efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution.

 

Nu – knap to måneder senere – er sagen både færdigefterforsket og vurderet juridisk i Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, der har valgt at rejse tiltale mod den 15-årige gerningsmand.

 

”Der er tale om en meget alvorlig og ulykkelig sag, hvor en dreng er dræbt ved knivstik i brystet,” siger Jesper Rubow, specialanklager ved Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

 

Tiltalt for flere forhold

Foruden tiltalen for drab, subsidiært grov vold med døden til følge, er den 15-årige også jf. anklageskriftet tiltalt for forsøg på grov vold mod en anden 15-årig dreng.

LÆS OGSÅ:  Status på efterforskning i sag om knivdrab i Høje-Taastrup

 

Den tiltalte havde i forbindelse med samme episode på Stationsplads i Grenaa også forsøgt at stikke en anden 15-årige dreng med samme kniv, hvilket var mislykkedes, da han løb fra stedet og dermed ikke blev ramt.

 

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om erstatning og konfiskation af den anvendte dolk, da den 15-årige gerningsmand også er tiltalt for at have overtrådt knivloven.

 

Sagen vil blive ført som en nævningesag ved Retten i Randers, medmindre den tiltalte i stedet ønsker sagen behandlet under medvirken af domsmænd.

 

Sagen afventer berammelse og anklagemyndigheden kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om berammelse af sagen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)