16-årig afkrævet penge af indvandrer

Påtrængende mand fik penge – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 16.30 onsdag anmeldte pårørende til en 16-årig ung mand fra Viby Sj., at sønnen var blevet ”afkrævet” penge af en påtrængende mand ved Roskilde togstation.

Den fremmede mand havde på togstationen indledningsvist spurgt om penge til en togbillet, men da den 16-årige ikke havde nogen kontanter på sig, var de sammen gået hen til en pengeautomat ude foran togstationen.
Da pengene var blevet hævet, tog den fremmede mand pengene fra den 16-årige, men beholdt kun en enkelt pengeseddel og afleverede resten retur.

Den fremmede mand havde ikke været truende, men blot særdels påtrængende i dette forløb, hvorfor den 16-årige indirekte havde følt sig presset til at hjælpe manden med penge til en togbillet.

Den fremmede og påtrængende mand blev beskrevet som 20-30 år, brunlig hudfarve, almindelig af bygning, sort kort hår, iført sort jakke og cowboybukser samt medbringende en sort taske. Manden talte engelsk til den 16-årige.
Denne mand var ifølge den 16-årige måske i følgeskab med en anden mand, der blev beskrevet som udenlandsk af udseende, iført cowboyjakke og –bukser og også medbringende en sort taske.

Politiet ledte efter de to mistænkte i området, men uden at finde dem, idet de var forsvundet i ukendt retning.

Politiet vil fremadrettet have sin fokus rettet mod området ved togstationen og nærliggende steder, hvor rejsende kan blive antastet og på en påtrængende måde blive bedt om økonomisk hjælp. Den øgede tilstede i området vil foregå både med synligt politi samt politipersonale i civilt i et forsøg på at få identificeret de mistænkte, såfremt de igen måtte færdes i området.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)