16 måneders fængsel til to vanvidsbilister

Onsdag faldt der dom i to sager, hvor to mænd blev idømt ubetinget fængsel for at have kørt vanvidskørsel i hhv. Randers og Aarhus.

 

Ved Retten i Randers blev en 24-årig mand idømt seks måneders ubetinget fængsel og frakendt førerretten i fire år for den 2. november sidste år at have kørt vanvidskørsel på sin motorcykel på Jomfruløkken i det nordøstlige Randers.

 

Her foretog han en hasarderet overhaling med mindst 140 km/t, langt over det dobbelte af de tilladte 50 km/t, og ramte ind i en 20-årig mandlig cyklist, som ved sammenstødet pådrog sig en hjernerystelse og et brud på foden.

Den 24-årige blev selv kastet af motorcyklen og blev efterfølgende anholdt af politiet og dagen efter varetægtsfængslet i sagen. I retten erkendte han vanvidskørslen, og han modtog dommen på de seks måneders fængsel.

Eftersættelse i Aarhus

Samme dag ved Retten i Aarhus blev en 38-årig mand idømt 10 måneders ubetinget fængsel og frakendelse af førerretten i 10 år – også for vanvidskørsel.

En patrulje ville den 20. oktober standse den 38-årige bilist i det sydlige Aarhus, da han kom kørende ad Marselis Boulevard med en hastighed væsentligt over det tilladte.

Den 38-årige valgte i stedet at sætte farten op, og under den efterfølgende eftersættelse kom han flere gange på hastigheder på over det dobbelte af det tilladte, ligesom han adskillige gange kørte over for rødt. I krydset Jyllands Allé/Skovbrynet nåede en anden bilist akkurat at foretage en hård opbremsning, og undgik derfor at blive påkørt.

LÆS OGSÅ:  Forsøgte at flygte fra politiet og fik konfiskeret sin bil.

Efter en længere eftersættelse satte den 38-årige bilen og stak af til fods, men lidt senere blev han opdaget af en patrulje og anholdt. Siden har han siddet varetægtsfængslet i sagen, der altså endte med en dom på 10 måneders fængsel. En dom, som han valgte at modtage.

Tidligere dømt

Den 38-årige er tidligere dømt for vanvidskørsel og narkokørsel, hvilket havde indflydelse på strafudmålingen.

”Begge sager er eksempler på, at retten ser med stor alvor på vanvidskørsel, hvor man udsætter andre trafikanters liv og helbred for fare. Når man som den 38-årige ovenikøbet under kørslen var påvirket af euforiserende stoffer samt frakendt førerretten, så bliver konsekvensen endnu hårdere,” siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)