17-årig dreng skudt i maven og benet – nu er der faldet dom

En 55-årig mand fra Onsted ved Solbjerg er i dag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års fængsel for at skyde mod en 17-årig mand ved sin ejendom i Onsted den 20. april.

Den 55-årige mand er dømt for grov vold, da han skød mod den 17-årige, der kom kørende på knallert, og ramte ham i benet og i maven. Han er desuden dømt for at have anvendt et skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted, hvilket er en skærpende omstændighed, der kan forhøje straffen indtil det halve.

– Det er, mig bekendt, første gang § 81b bliver taget i anvendelse i en sag mod en person, der ikke har nogen relationer til bandemiljøet. Men det understreger, at det er ganske alvorligt at bruge skydevåben i det offentlige rum, og det afspejles også i strafudmålingen, siger anklager Rosa Pape.

Manden blev desuden dømt for at have opbevaret sine våben på uforsvarlig vis, ved ikke at have noget våbenskab, og for, uden politiets tilladelse, at have anvendt sit haglgevær til et ikke-jagtrelateret formål. Manden var også tiltalt for at have forvoldt fare for den 17-åriges kammerat ved at have skudt efter ham – dog uden at ramme. Men dette forhold blev han frikendt for.

Manden har anket dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)