17-årig mand dømt 6 måneders ubetinget og 1 års betinget fængsel for vold, røveri, afpresning og vidnetrusler

En 17-årig ung mand blev den 26. april 2017 idømt kombinationsdom på 6 måneders ubetinget og 1 års betinget fængsel med vilkår om at undergive sig foranstaltninger fra Serviceloven efter kommunens bestemmelser ved Retten i Roskilde for sammen med en dreng på 14 år over en periode på knap to uger at have udøvet vold, røveri, afpresning og vidnetrusler over for to andre unge mænd på henholdsvis 16 og 18 år.

Baggrunden for overfaldene var, at gerningsmændene ikke havde fået lov at komme ind og deltage i en privat fest, som den 16-årige forurettede holdt i starten af november 2017. De var så insisterende, at den 16-årige og hans mor til sidst tilkaldte politiet for at få dem fjernet fra området.

Det tog den 14-årige og den 17-årige meget ilde op og opsøgte efterfølgende den 16-årige, der havde holdt festen, og hans kammerat, som de med vold og trusler om vold lod forstå, at det kom til at koste dem dyrt.

”Det er en alvorlig sag, hvor to unge mænd gentagne gange bliver opsøgt og udsat for både vold, trusler, afpresning og lignende som ”straf” for at have tilkaldt politiet. Jeg er godt tilfreds med dommen, som giver mulighed for, at de unges bopælskommune fra nu af kan følge de unge tæt og stille krav til dem, så de forhåbentlig fremover kan holdes væk fra den kriminelle løbebane”, siger anklagerfuldmægtig Tine Kristensen.

LÆS OGSÅ:  Fremmed mand truede 13-årige drenge

Den 17-årige modtog dommen på stedet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)