17-årig udlænding anholdt for groft hjemmerøveri og drabsforsøg på ældre dansk mand

Foto: Rigspolitiet

Mandag den 27. februar 2017 i tidsrummet kl. 07.40 til kl. 08.40 blev en 69-årig dansk mand udsat for groft hjemmerøveri og drabsforsøg på sin bopæl på Østerbrogade i København.

Københavns Politi, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, har siden intensivt efterforsket sagen, og har i går sidst på eftermiddagen anholdt en 17-årig mand af anden etnisk oprindelse end dansk, der sigtes for forholdet.
-Den 17-årige mistænkte og nu sigtede blev anholdt den 4. maj 2017 på en adresse i Sverige, og vi havde selv to efterforskere i Sverige for at assistere svensk politi med anholdelsen og de senere ransagninger.

Den anholdte blev dagen efter fremstillet for en ret i Sverige med henblik på udlevering til strafforfølgning i Danmark, og i går sidst på eftermiddagen var vi i Sverige for at hente ham. Vi er glade for gennembruddet i sagen, og vi fortsætter nu efterforskningen, da der fortsat er en medgerningsmand på fri fod – og derfor er vi også fortsat nødt til at holde kortene lidt tæt til kroppen, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben.

LÆS OGSÅ:  Hvor heldig har man lov at være?

Den 17-årige sigtes for særligt farligt røveri og drabsforsøg, og vil senere i dag blive fremstillet i Grundlovsforhør i København.

Af hensyn til den videre efterforskning, herunder at der fortsat er en medgerningsmand på fri fod, vil Grundlovsforhøret blive begæret afholdt for lukkede døre.

Del gerne artiklen på Facebook:

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb