19-årig mand idømt seks års fængsel for drabsforsøg

Drabsforsøget fandt sted i Esbjergs centrum den 5. september 2021. Den forurettede var en 43-årig mand.

 

En 19-årig mand fra Esbjerg er tirsdag ved en enig nævningeret ved Retten i Esbjerg idømt seks års fængsel for drabsforsøg ved at have stukket en 43-årig mand seks gange i overkroppen, herunder to stik i brystet, hvor det ene stik gik igennem venstre lunge og hjertet.

Den 19-årige blev også dømt for besiddelse af en kniv og en mindre mængde hash til eget brug.

Drabsforsøget fandt sted i Esbjerg den 5. september 2021 klokken cirka 05.15 om morgenen ved taxaholdepladserne i krydset Skolegade/Torvegade i Esbjerg, hvor både den 19-årige og den forurettede befandt sig efter en bytur i Esbjergs natteliv.

Den 19-årige og forurettede kendte ikke hinanden i forvejen og havde i følge vidner mødt hinanden kort tid inden overfaldet.

Nu dømte var på gerningstidspunktet 18 år, og han blev anholdt umiddelbart efter knivstikket af en politipatrulje, som befandt sig i nærheden af episoden.
Politipatruljen fik hurtigt lagt den da 18-årige i håndjern, sikret kniven, tilkaldt en ambulance og tilkaldt hjælp fra politikolleger.
Tilsvarende ydede betjente på stedet livreddende førstehjælp indtil ambulancens ankomst.

Den 19-årige havde under sagen erkendt to knivstik og erkendt at have begået vold, men nægtet forsæt til drab.
Retten fandt endvidere, at tiltalte ved at stikke forurettede to gange i venstre side af brystkassen, hvor der er flere vitale organer, heraf et stik med betydelig kraft ved hjertet, måtte have indset det for overvejende sandsynligt, at forurettede ville dø.

LÆS OGSÅ:  Mørklødet gerningsmand til drabsforsøg efterlyses

Den 19-årige mand blev derfor fundet skyldig i drabsforsøg.

Den 19-årige tog betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)