21-årig mistede livet og 49-årig skudt i ryggen – nu er der faldet dom

Lange fængselsstraffe for medvirken til drab og drabsforsøg ved kiosk på Emdrupvej i 2016

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i sagen om et skyderi den 2. oktober 2016 ved en kiosk på Emdrupvej, hvor en 21-årig mand mistede livet og en 49-årig mand blev ramt af et skud i ryggen. Det har hele tiden været politiets opfattelse, at den 49-årige var et helt tilfældigt offer.

En 23-årig mand og en 35-årig mand blev i dag fundet skyldige i at have deltaget i planlægningen af skyderiet og idømt henholdsvis 12 år og 6 måneders fængsel og 14 års fængsel.
Samtidig blev en 22-årig mand og en 23-årig mand frifundet for drabet og drabsforsøget. Den 22-årige blev i stedet idømt 2 år og 6 måneders fængsel og en betinget udvisning for at have gemt drabsvåbnet og været i besiddelse af yderligere et skydevåben, mens den 23-årige fik 1 år og 6 måneders fængsel og en betinget udvisning for besiddelse af en skarpladt pistol.

Senioranklager Andreas Emil Christensen udtaler:

”Skudattentatet mod den 21-årige mand blev begået på åben gade en søndag eftermiddag. Samtidig blev en 49-årig mand livsfarligt såret af skud, fordi han tilfældigt befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det er klart, at vi slet ikke kan acceptere, at nogen begår så grov og hensynsløs kriminalitet i vores samfund, heller ikke at nogen medvirker til det. Jeg er derfor tilfreds med de hårde straffe, som retten har fastsat”.

LÆS OGSÅ:  Mellemøstlig mand slår ung kvinde i hovedet – politiet beder om hjælp

Den 23-årige og den 35-årige ankede dommen på stedet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)