23-årig dømt for uagtsomt manddrab under vanvidskørsel

En 23-årig mand fra Silkeborg er idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab. Han var fører af en bil, da han med høj hastighed kørte galt i en ulykke, der kostede en 16-årig passager livet.

 

En 23-årig mand fra Silkeborg blev onsdag idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab og fik derudover frakendt retten til at køre bil i otte år.

”Jeg er tilfreds med dommen. Byretten kom frem til en dom, der er fuldstændig i overensstemmelse med tiltalen. En ung mand mister livet som følge af vanvidskørsel, og dommens længde afspejler da også sagens alvor,” siger anklagerfuldmægtig Mette Bech Olesen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi

Den 29. juni 2022 kørte den dengang 22-årige mand galt på Søholt Parkvej i det østlige Silkeborg. I byzone med en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen kørte han ikke under 102 kilometer i timen og mistede herredømmet over bilen, så den ramte en kantsten og et vejskilt og fløj videre ind i et træ.

En 16-årig passager omkom i ulykken. En blodprøve taget fra føreren af bilen påviste efterfølgende det morfinlignende stof tramadol i en mængde over bagatelgrænsen.

Sammen med fundet af tramadol i blodet og den høje hastighed fandt byretten i Viborg desuden at den 23-årige havde kørt særligt hensynsløst på grund af vejens og begrænsede oversigtsforhold.

Ud over fængselsstraffen blev den 23-årige frakendt retten til at køre bil. Retten konfiskerede desuden den bil, som den 23-årige førte under ulykken.

LÆS OGSÅ:  22-årig dømt for bl.a. vanvidskørsel

Den 23-årige ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)