23-årig kvinde tiltalt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat

Af Jens Fuglsang Edelholt

En dansk kvinde er blevet tiltalt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i 2016 og dermed fremmet terrororganisationens virksomhed. Hun er desuden tiltalt for at forsøge at hjælpe et familiemedlem til også at tilslutte sig Islamisk Stat.

Justitsministeren har tiltrådt anklagemyndighedens indstilling om, at der bliver rejst tiltale mod en 23-årig kvinde for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien.

Ifølge anklageskriftet rejste den 23-årige kvinde fra Københavnsområdet i 2016 til Syrien, hvor hun tilsluttede sig Islamisk Stat. På den baggrund blev hun i 2017 ved Retten i Glostrup varetægtsfængslet in absentia og internationalt efterlyst. Mens kvinden var i Syrien forsøgte hun desuden at hjælpe et familiemedlem til Syrien med henblik på, at dette familiemedlem også tilsluttede sig Islamisk Stat.

Kvinden rejste i 2019 ud af Syrien og blev anholdt og fængslet i Tyrkiet. I juli 2020 blev hun anholdt, da hun landede i Københavns Lufthavn og har siden været varetægtsfængslet.

»Kvinden er tiltalt for at have opholdt sig hos Islamisk Stat gennem en årrække. Det er efter anklagemyndighedens opfattelse alvorligt, når man tilslutter sig en terrororganisation og gennem flere år er med til at hjælpe med at fremme Islamisk Stat,« siger Lise-Lotte Nilas, der er statsadvokat i København.

Kvinden er tiltalt efter straffelovens § 114 e, jf. til dels § 23, jf. § 21 og § 114 j. Sagen vil blive behandlet som en nævningesag, da anklagemyndigheden vil gå efter en straf på mere end fire års fængsel, og sagen er planlagt til at begynde ved Retten i Glostrup den 12. august 2021.

LÆS OGSÅ:  VIDEO! Dansk politiker rasende: "...Islam og bønnekald og alt muligt andet pis!"

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)