24-årig mand tæskede spædbarn: Brækkede begge kraveben, flere ribben, et skinneben m.m.

En 24-årige mand blev ved Retten i Sønderborg idømt anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

En 24-årig mand blev mandag ved et nævningeting ved Retten i Sønderborg idømt anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap i en sag om grov vold og mishandling mod mandens søn, der på gerningstidspunkterne var nyfødt og op til seks uger gammel.

Den 24-årige blev dømt for grov vold og mishandling i to tilfælde i tredje kvartal af 2018, hvor babyen brækkede begge kraveben, flere ribben, et skinneben og fik blodunderløbne mærker på bugen/maven.

Desuden blev manden dømt for vold mod et andet barn. Hændelsen fandt sted i april 2018, hvor en dreng, der på gerningstidspunktet var 13 år, blev slået i ansigtet med knyttet næve.

Den 24-årige blev dømt i henhold til anklageskriftet, men ankede på stedet.

Barnets mor, en 28-årig kvinde, var også tiltalt i forbindelse med de to forhold, der omfattede grov vold og mishandling, men blev frifundet. Dog var der ikke tale om en enig afgørelse, da tre af de seks nævninge mente, at kvinden skulle dømmes for medvirken.

– Jeg er meget tilfreds med, at den 24-årige er blevet dømt i fuldt omfang. Og vi skal nu nærlæse dommen med henblik på at drøfte med Statsadvokaten i Viborg, om frifindelsen af moderen skal ankes, oplyser senioranklager Anemarie Haahr fra Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Kvinde idømt fire års fængsel for vold mod spædbarn

Den 24-årige mand blev varetægtsfængslet efter dommen, ind til der er afsagt dom i ankesagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)