24NYT MENER: KOMISKE ANDERS ER FÆRDIG!

Kære Anders Samuelsen

Du har gjort det godt. Alle, der har været med til at stifte et politisk parti, ved, at det kræver evner ud over det sædvanlige, hvis det skal lykkes endsige blive så stor en succes, at partiet en skønne dag får reel politisk indflydelse.

Det har du gjort, og det skal du have ros – og vi andre respekt – for.

Du tog fusen på en række politiske eksperter, og de færreste af os har glemt billederne af Henrik Qvortrup, som på TV måtte erkende, at han havde taget fejl i sine forudsigelser om, at Liberal Alliance ikke ville klare spærregrænsen, og derfor som lovet måtte æde sin gamle hat.

Det var sjovt. Det var spændende. Og den gang var du i topform!

Men kære Anders: Nu er du hverken spændende eller sjov længere.

Det kan være svært for dine nærmeste politiske kollegaer, som loyalt støtter op om dig, at sige tingene lige ud. På samme måde som det kan være ubehageligt for familien at sige til en bedstefar, at han for længst skulle have lagt kørekortet på hylden, fordi han er til fare for sig selv og for andre. Eller som når tante Oda er til konfirmation og ter sig, som var hun var 30 år yngre og lægger an på naboens søn, mens familien ikke kan mande sig op til at gøre andet end at krumme tæer.

Men Anders, du har nu – for vi ved ikke hvilken gang – formået at placere dig selv i rollen som tante Oda. Eller rettere: Som Komiske Ali.

Og du har gjort det så sent som i dag.

Ved middagstid trådte statsministeren som bekendt frem og meddelte befolkningen, at de “historiske skattelettelser” heller ikke denne gang bliver til noget. Det var vi nok nogle, der så småt havde gættet…

Men minsandten om man ikke umiddelbart herefter kunne læse følgende overskrift på en artikel på TV2: “Samuelsen afviser enhver snak om nederlag”.

I artiklen er du citeret for at sige, at; “Et nederlag er, når skatten stiger. Vi sejrer ikke så meget, som vi gerne ville, men vi har jo ikke 90 mandater.”

Anders, for pokker… Tror du, vi er idioter? Du, og Liberal Alliance, lider det ene gigantiske nederlag efter det andet. Vær dog mandfolk nok til at indrømme det! Drop den evindelige snak om de “90 mandater”.

Vi er ikke født i går!

LÆS OGSÅ:  Klumme: Venstre er klar til at omfavne islam

Jeres manglende resultater skyldes ikke manglen på 90 mandater. Den skyldes en exceptionel ringe forhandlingsevne og en i den grad usædvanlig dårlig taktisk forståelse generelt.

Du og dit parti sidder sandt for dyden i regering!

Det har de fleste partier i Danmarkshistorien gjort uden at have flertal i Folketinget, men stadig trods alt formået at gennemføre politik.

Hvad har Liberal Alliance gennemført, som I og jeres vælgere kan se tilbage på med tilfredshed?

Når I sidder alene og uden et kamera i nakken, så er et forsigtigt gæt, at kun meget få af jer føler udtalt stolthed over fjernelsen af skat på mobiltelefoner og lavere afgift på Storebæltsbroen.

Danskerne har ikke set skyggen af “historiske skattelettelser”, og de kommer næppe heller.

Og her er vi fremme ved pointen. Hvis du, kære Anders,  vil bevare den sidste smule af respekt, som du helt givetvis stadig har i dele af befolkningen, så gå af – nu!

Folketingsgruppen bør omgående beslutte, at Liberal Alliance træder ud af regeringen, og at man i stedet vil være et effektiv støtteparti til VK, således at I med rimelighed kan kritisere den politik, som I er modstandere af –  i stedet for at være tvunget til at forsvare den.

Brug tiden inden næste valg på at genfinde jeres egne ben at stå på. Tag et opgør med den del af jeres selvforståelse, der handler om at være et “helt særligt parti”, som på en eller anden måde, modsat alle andre partier, kan opnå dramatiske politiske resultater alene ved retorik.

LÆS OGSÅ:  If: Flere kommuner åbner for privat socialrådgiver til arbejdsskaderamte

Det kan I ikke.

LA har stadig en chance for at overleve, men det er ikke nogen selvfølge, at det sker. Jeres økonomiske politik hører til blandt de absolut mest fornuftige i Folketinget, og den (eller dele af den) politik bør I fortsat kæmpe for at få gennemført – uden for regering.

Drudover, så har I praktisk talt ingen udlændingepolitik – overhovedet. Det skyldes uden tvivl, at der er dyb splittelse internt i partiet i forhold til linjen på området.

På den ene side rummer Liberal Alliance de facto skabsradikale (som Mette Bock og Ole Birk Olesen), og på den anden side finder man helt ekstraordinære kapaciteter og begavelser som Henrik Dahl.

Sidstnævnte har for længst forstået, at hverken topskat eller afgiften på Storebæltsbroen er af nævneværdig betydning for Danmarks fremtid, når man samtidig står overfor en stadig stigende islamisering i dele af Danmark.

Men så længe folk som Dahl blot er hensat til at ytre sig på Facebook og i aviskronikker, mens han reelt holdes uden for politisk indflydelse på dette helt afgørende område, så mangler I stadig at bevise, at I mener det, I tidligere har sagt om en stram indvandringspolitik.

Den opgave skal en politisk leder løfte for LA. Men det skal ikke være dig, Anders.

Du har ganske enkelt trådt forkert så mange gange nu, at selv loyale LA-vælgere må tage sig til hovedet og erkende det svære: Partiet har brug for en ny mand/kvinde i front. En ny leder, som ikke begår sig som Klods Hans i forhold til det taktiske spil på Christiansborg, men derimod formår at styre partiet og Danmark i en borgerlig retning.

Den liberale økonom, Torben Mark Pedersen, skrev for nyligt et indlæg på netmediet, 180GRADER, som belyste præcis disse svagheder. Han skrev bl.a.:

 

“Igen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne har AS (Anders Samuelsen, red.)  forsøgt sig med trusler. Som han efterfølgende ydmygende har måttet trække tilbage.

AS er hængt ud som en løgner i dagspressen, fordi han uretmæssigt påstod, at der lå en aftale med DF om at der skulle ligge en skatteaftale før vedtagelsen af finansloven. Det viste sig ikke at være tilfældet. 

AS har pralet på facebook med resultatet af skatteforhandlinger, der endnu ikke var afsluttet: “historisk store skattelettelser før jul”, hed det. Hvilket han ydmyget må erkende ikke bliver til noget.

Som udenrigsminister har han ikke formået at markere sig. Ingen kan se, at Danmark har en angivelig liberal udenrigsminister og ikke en socialdemokratisk eller radikal udenrigsminister. Politikken er den samme, retorikken er den samme. 

AS har bakket op om EU’s East Stratcom politiske overvågningsprojekt, og i den anledning læste han op af et talepapir, der i store tekstafsnit var identisk med en tale hans radikale forgænger havde holdt. Hvad skulle LA dog med udenrigsministerposten hvis de blot fører andre partiers udenrigspolitik? 

AS har ikke villet sætte en stopper for, at danske skattekroner går til at støtte palæstinensiske organisationer, der støtter terror og antisemitisme. 

De mange ydmygende sager viser to ting. For det første, at Anders Samuelsen er en uhørt ringe politisk taktiker, der igen og igen går ud og siger noget og fremsætter trusler, der ikke er gennemtænkte og ikke er clearet med folketingsgruppen, og som ender med ydmygende tilbagetog.  Det er derfor ikke mærkeligt, at Anders Samuelsen er den mindst troværdige partileder i flere opinionsundersøgelser.

For det andet mangler Anders Samuelsen fuldstændig det liberale politiske kompas, der skulle styre hans indsats som udenrigsminister. I stedet ser vi en minister, der fuldstændig lader sig styre af embedsværket.

Både  som politisk taktiker og som politisk-ideologisk leder dumper Anders Samuelsen på enhver målestok.

Det er på høje tid med et lederskifte i LA.”

Kære Anders Samuelsen, Torben Mark Pedersen har ret. Lad en ny og bedre partileder komme til.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)