26-årig kvinde dømt for at fremme Islamisk Stat

Retten på Frederiksberg har idømt en 26-årig dansk kvinde fire års fængsel for at have fremmet Islamisk Stat i Afghanistan.

 

Kvinden rejste i juli 2017 ind i Afghanistan sammen med sin daværende mand. Han tilsluttede sig terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP), mens hun fungerede som husmor og passede parrets to små børn.

Omkring et halvt år senere mistede manden livet i et bombeangreb. Den 26-årige kvinde blev senere gift med en ny mand og fik et tredje barn med ham.

I maj 2021 tog hun til Iran, hvorfra hun i december samme år blev hentet af de danske myndigheder sammen med sine tre børn. Ved ankomsten til Danmark blev hun anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet.

Nævningetinget ved Retten på Frederiksberg har fundet det bevist, at hun i hele perioden på knap fire år har fremmet terrororganisationen ved at virke som hjemmegående ægtefælle til personer, der var aktive i ISKP. Dermed bidrog hun til, at organisationen kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

”Den 26-årige kvinde har flere gange i beskeder omtalt sig selv som en del af Islamisk Stat – både mens hun opholdt sig i Afghanistan, og efter hun rejste til Iran. Desuden færdedes hun inden afrejsen i 2017 i det ekstremistiske miljø i Danmark. Det er omstændigheder, som hun i retten har nægtet, men som hun ikke har kunnet give en troværdig forklaring på,” siger specialanklager Søren Harbo.

LÆS OGSÅ:  Nyt parti vil tale muslimernes sag

Kvinden modtog dommen og er fortsat fængslet efter domsafsigelsen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)