26-årig kvinde dømt i kæmpe bedragerisag

En kvinde på 26 år var i går sigtet for i alt 67 forhold vedrørende bedrageri, databedrageri, dokumentfalsk, overtrædelse af bogføringsloven og nogle overtrædelser af færdselsloven ved retten i Horsens.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag, efter at Sydøstjyllands Politi havde efterforsket sagen, mens kvinden var varetægtsfængslet. Hun blev dømt skyldig i ca. 30 forhold vedr. bedrageri, databedrageri, underslæb og dokumentfalsk for i alt ca. 1.032.000 kr., herunder bl.a. bedrageri på messer og ”Ladies Nights” i flere jyske byer overfor leverandører af forskellige varer og ydelser, hvor hun i forbindelse med krav om forudbetaling havde fremsendt dokumentation for betaling til de pågældende leverandører, samt overfor kunder, der havde købt tøj og sko mv., idet hun indtastede og hævede større beløb på kundernes konti end det de købte for. Herudover blev hun dømt for overtrædelse af bogføringslov og færdselsloven.

Anklagemyndigheden frafaldt pga. bevisets stilling en række af de forhold, hvor hun var sigtet for bedrageri overfor leverandører, men hvor der ikke forud for levering var fremsendt dokumentation for overførselsbilag.

Kvinden fik en straf på 1 år og 6 mdr. fængsel som en kombinationsdom, hvor de 6 mdr. skal afsones, men hvor resten blev betinget med vilkår om tilsyn og prøvetid. Herudover fik hun en bøde på 50.000 kr. for overtrædelser af færdselsloven, ligesom førerretten blev ubetinget frakendt hende i 6 mdr.

Hun blev dømt til at betale erstatning i de forhold hun blev fundet skyldig i.

LÆS OGSÅ:  Svindlere lokker kreditkort fra ældre kvinder

Kvinden, der er bosnisk statsborger,blev udvist betinget,da ubetinget udvisning – som anklagemyndigheden havde ønsket – pga. hendes tilknytning til Danmark ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Den dømte tog betænkningstid i 14 dage vedrørende spørgsmålet om anke. Retten fandt ikke, at der var grundlag for opretholdelse af varetægtsfængslingen indtil afsoning og hun blev derfor løsladt efter domsafsigelsen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)