24-årig mand dømt og udvist for knivangreb på politiet

En 24-årig mand blev onsdag idømt behandling på en psykiatrisk afdeling og udvisning af Danmark for et angreb mod politiet i november sidste år, hvor betjente måtte affyre skud for at få ham standset.

Episoden skete i Brabrand, hvor politiet blev tilkaldt, da den 24-årige sad med en kniv i en bus. Da patruljen kom frem for at anholde manden, angreb han dem med en kniv, og uden for bussen afgav en af betjentene skud, der ramte den 24-årige, som efterfølgende blev indlagt i kritisk tilstand.

Han kom sig dog over skudsårene og blev varetægtsfængslet, mens efterforskningen pågik.

Onsdag sad han så i Retten i Aarhus, hvor han blev kendt skyldig i grov vold og vold mod politiet. Han blev desuden dømt for at have sparket en betjent, der bevogtede ham på hospitalet.
Dommen lød på behandling på en psykiatrisk afdeling uden længstetid samt en udvisning af landet med indrejseforbud i seks år til den 24-årige mand, der er syrisk statsborger.

Havde svært ved at huske

Den 24-årige erkendte stort set alt i retten, men havde svært ved at huske dele af episoden.

”Med den mentalerklæring der ligger på den 24-årige, er jeg tilfreds med, at han skal være på en psykiatrisk afdeling, lige så længe det vurderes, at det er nødvendigt, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard

Den 24-årige ankede ikke dommen.

LÆS OGSÅ:  Gik over for rødt lys: Fik et år og ni måneders fængsel og udvisning for narkobesiddelse

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er fortsat i gang med efterforskningen af politiets skudafgivelse. Det er helt normal praksis i de tilfælde, hvor betjente har brugt deres skydevåben.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)