28-årig indvnadrer dømt for forsøg på manddrab – to mænd frikendt

En 28-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt seks års ubetinget fængsel for forsøg på manddrab ved i august 2021 at have overfaldet en 38-årig mand med adskillige knivstik, slag og spark på en p-plads i Brabrand.

 

Den 28-årige, der er irakisk statsborger, blev desuden idømt udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.

Ud over drabsforsøget blev den 28-årige også dømt for dødstrusler, som han råbte mod den 38-årige, ligesom han blev dømt for at have været i besiddelse af en kniv og et ukendt slagvåben.

Ved samme retssag stod en 21-årig og en 30-årig mand tiltalt for at have været med til overfaldet, men begge blev frikendt af retten.

Det var sent aften den 6. august 2021, at Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet på Lenesvej i Brabrand af flere maskerede mænd. Da politiet kom frem, fandt de den 38-årige liggende på p-pladsen, og han blev i kritisk tilstand kørt til behandling for adskillige læsioner i ansigtet og kroppen.

 

Videoovervågning og dna

Dagen efter blev den nu 30-årige mand anholdt, og den videre efterforskning førte til, at den 21-årige og den 28-årige blev anholdt en måneds tid efter. Alle har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet i sagen.

”Det var blandt andet videoovervågning, vidneforklaringer og dna-spor, der var medvirkende til, at den 28-årige blev dømt. Der var tale om et særdeles groft overfald, der nær havde kostet den forurettede livet. Et overfald, der formentligt bundede i en personlig strid mellem parterne.  Nu vil jeg nærlæse dommen og vurdere, om der er grundlag for at anke, ” siger specialanklager Birgitte Ernst.

LÆS OGSÅ:  BINDEGALGT! Indvandrere efterlyses efter skyderi – pistolskud gennem vindue til lejlighed

Den 28-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Han skal fortsat sidde varetægtsfængslet frem til afsoningen.

De to andre mænd blev løsladt efter rettens afgørelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)