28-årig tiltalt for at hverve mand som kæmper for Islamisk Stat i Syrien

Af Jens Fuglsang Edelholt

En 28-årig mand fra Københavnsområdet er blevet tiltalt for at hverve en mand til Islamisk Stat i Syrien i 2013.

Justitsministeren har tiltrådt anklagemyndighedens indstilling om, at der bliver rejst tiltale mod en 28-årig mand for at hverve en mand til Islamisk Stat i Syrien.

Ifølge anklageskriftet havde den 28-årige mand fra Københavnsområdet over en kortere periode i 2013 kontakt til den hvervede gennem blandt andet Facebook. Den 28-årige opmuntrede, planlagde og formidlede kontakt til et medlem af terrororganisationen Islamisk Stat, som hjalp den hvervede til Syrien i 2013, hvor han tilsluttede sig Islamisk Stat som såkaldt ”kæmper”.

Det oplyser Lise-Lotte Nilas, der er statsadvokat i København.

»Det er vores opfattelse, at den tiltalte hjalp den hvervede til Syrien. Her tilsluttede den hvervede sig Islamisk Stat, hvor han modtog træning, instruktion og oplæring i blandt andet våbenbrug og bombesprængning med henblik på et begå terror,« siger Lise-Lotte Nilas.

Den 28-årige er tiltalt for at overtræde straffelovens § 114 c, stk. 1, til dels forsøg herpå. Han er desuden tiltalt for medvirken til overtrædelse af straffelovens § 114 d, stk. 3.

Sagen vil blive behandlet som en nævningesag, da anklagemyndigheden vil gå efter en straf på mere end fire års fængsel. Der nedlægges desuden påstand om frakendelse af dansk indfødsret samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Imam garanterer, at jomfruer i Paradis hverken tisser eller laver afføring

Sagen skal foregå ved Københavns Byret og begynder 8. juni 2021.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)