29-årig omsorgshjælper dømt for seksuelle overgreb på mindreårig

En 29-årig ansat på bosted får betinget fængselsstraf og frakendelse af retten til at arbejde med børn og unge i to år for seksuelle overgreb på mindreårig.

 

Retten i Herning har tirsdag den 27. februar idømt en 29-årig mand fire måneders betinget fængsel for seksuelle overgreb på dreng, der da overgrebet fandt sted var yngre end 15 år gammel. Drengen var beboer på et bosted i Herning kommune, hvor den 29-årige arbejdede.

“Det er alvorligt, når omsorgspersoner begår overgreb på de borgere, som de er ansat til at hjælpe, så jeg er tilfreds med, at han bliver dømt”, siger specialanklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ud over fængselsstraffen er den 29-årige også blevet frakendt retten til at arbejde med børn og unge under 18 år i to år.

Den 29-årige er dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Retten fandt det dermed bevist, at den 29-årige i april 2023 i sit hjem havde den dengang 14-årige dreng på aflastning, og at det var under dette ophold, at overgrebet foregik.

Den 29-årige er også dømt for et forhold af blufærdighedskrænkelse, der også fandt sted i den 29-åriges hjem i april 2023.

Den 29-årige tog sig efter dommen betænkningstid, og har nu 14 dage til en eventuel anke.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)