3 gode tips til valg af kontormøbler

Der er ikke noget værre end at sidde foran sin computer i mange timer på en dårlig stol eller ved et skrivebord der enten er for stort eller for lille. Mange mennesker sidder mange timer hver dag og får ondt i kroppen af at sidde på en stol, der ikke er egnet til at sidde på i lang tid. Derfor er det vigtigt at tænke på, hvilken kontorstol, der passer til dine behov. Det kan være, at dit arbejde indebærer mange timer foran en computerskærm stillesiddende kun med små afbræk til kaffeautomaten eller kantinen til frokost. Derfor er det vigtigt at have de mest gunstige vilkår for kroppen, så din arbejdsoplevelse kan blive bedst mulig. Hertil kan det betale sig at investere i nogle ordentlige kontormøbler. Du får her tre gode tips til hvordan du kan optimere din arbejdsoplevelse ved hjælp af gode møbler.

Skån din ryg med en ergonomisk kontorstol

Noget af det vigtigste du skal tænke på ved kontormøbler, er den kontorstol du skal sidde på. Det er vigtigt at vælge en kontorstol, som kan indstilles til din sidestilling, og der er mange forskellige at vælge imellem. Mange mennesker døjer med dårlig ryg, men med den rigtige stol med de rigtige indstillinger er dette fortid. Ergonomi er nøgleordet og vælger du en ergonomisk kontorstol, så kan du justere den i højden og i ryggen, så det passer til det skrivebord, du sidder ved. Det er også en fordel at finde en på hjul, så du ubesværet kan bevæge dig rundt ved bordet. Om stolen skal have armlæn eller ej er ofte en smagssag. Vælger du med bør du sørge for, at dit armlæn er indstillet i den rette højde for ikke at belaste dine skuldre. Man kan få kontorstole i mange forskellige tekstiler og farver, der passer til den enkeltes behov og stil.

Variér dine arbejdsstillinger med et hæve sænkebord

Når stolen er fundet er det blevet tid til at kigge på det skrivebord du skal sidde ved. Det vigtigste inden for borde til kontoret er, at der er god plads. Mange mennesker har brug for en arbejdsstation, hvor der er plads til både en stor computer, bøger, dokumenter og nogle personlige ting for at gøre arbejdsstationen mere festlig. Derfor skal man lede efter et bord af en hvis størrelse. Heldigvis findes der mange borde, der imødekommer netop dette behov. Vi anbefaler at vælge et hæve sænkebord, så højden på bordpladen kan justeres, alt efter om man arbejde siddende eller stående. Når du sidder ned bør du være særlig opmærksom på, at bordpladen er i den rette højde, så dine arme hviler på den. Du kan få hæve sænkeborde med forskellige bordplader i blandt andet linoleum, laminat og antracit. Stellet kan du ofte også vælge, om et skal være krom eller aluminium. Der er altså gode muligheder for at vælge et skrivebord med de materialer og farver der passer til dit kontor.

Læs ogsåFå en sundere arbejdsdag med et hæve sænkebord

Skab orden og overblik med praktiske kontorartikler

Efter du har investeret i gode kontormøbler er det muligt at tilføje nogle mindre ting til arbejdsstationen for at opgradere yderligere. Det kan være at finde et flot underlag, en skillevæg eller en musemåtte i en flot farve til at friske arbejdsstationen op. Det er også vigtigt at finde en god arbejdslampe, så dine øjne ikke bliver overbelastet af at sidde mange timer foran en skærm. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at tænke opbevaring i form af arkivskabe og reoler, så det er nemmere at holde orden og bevare overblikket på dit kontor. Alt efter om du mangler ét eller flere møbler, så kan der også være mange penge at spare, ved at gå efter brugte kontormøbler fremfor helt nye. Her kan der nemlig ofte spares op til 50% på udvalgte mærker som er istandsat. Som vi har forsøgt at fortælle med denne guide, så er det vigtigt at tænke over hvilke kontormøbler, du investerer i.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)