36-årig mand idømt fængsel i sag om amfetamin og vanvidskørsel

Ud over selve fængselsstraffen fik den 36-årige mand også konfiskeret to køretøjer.

 

 

En 36-årig mand fra Sønderborg blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to år og seks måneders fængsel for flere forhold.

Der var tale om besiddelse af samlet set cirka 1.142 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse, narko- og vanvidskørsel samt en række andre forseelser på færdselsområdet.

 

Den 36-årige mand blev anholdt den 11. januar af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi efter en kort eftersættelse.

 

Fattede mistanke

Patruljen befandt sig i Tinglev og fattede mistanke til den 36-årige, der kørte på knallert. Den 36-årige havde dog ikke stor lyst til at tale med betjentene, og efter anholdelsen stod det klart, at han kørte rundt med 192 gram amfetamin i hjelmboksen.
Den efterfølgende efterforskning førte til, at den 36-årige blev tiltalt for besiddelse af yderligere 880 gram amfetamin med henblik på videresalg.

 

Den 36-årige var i forvejen sigtet for forholdene på færdselsområdet samt for besiddelse af cirka 70 gram amfetamin.

 

Vanvids- og narkokørslen fandt sted i en varebil den 7. december 2022 i Nordborg, mens yderligere et tilfælde af narkokørsel fandt sted med en motorcykel den 8. januar i Sønderborg.

 

I begge tilfælde var der også tale om, at den 36-årige kørte uden førerret.

LÆS OGSÅ:  Personbil konfiskeret fra vanvidsbilist med 2,32 promille

 

Både motorcyklen og varebilen blev i første omgang beslaglagt af politiet, og retten konfiskerede de to køretøjer i forbindelse med dommen.

 

Den 36-årige har under sagen nægtet sig skyldig i besiddelse af dels de 880 gram amfetamin, dels de cirka 70 gram amfetamin, men har erkendt besiddelsen af den resterende mængde.

 

Den nu dømte har desuden nægtet sig skyldig i sagen om vanvidskørsel.

 

Den 36-årige mand modtog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)