365 forhold om overtrædelse af straffeloven – fem mænd dømt i bedrageriske forhold

To ud af i alt fem mænd nu i alderen 23-29 år og med tilknytning til Roskilde-området blev i dag som de sidste dømt i Retten i Roskilde i et større sagskompleks med i alt ca. 365 forhold om overtrædelse af straffeloven.

De fem mænd er ved domme i hhv. december 2017, marts 2018 og nu i dag blevet idømt straffe på mellem 5 mdr. og 2 års fængsel – samlet knap 7 års fængsel.

Forholdene omfattede overtrædelse af straffelovens bestemmelser primært om databedrageri og bedrageri, hvor de dømte fik svage og udsatte personer til at videregive strengt personlige oplysninger, så de nu dømte kunne misbruge disse til egen økonomisk fordel.

Ca. 20 personer har været personligt forurettede sammen med mange pengeinstitutter, kreditkort- og teleselskaber, der samlet set er blevet snydt for i alt ca. 2,6 millioner kroner.

De dømte misbrugte de personlige oplysninger, som de havde fået fra de svage og udsatte ofre, til f.eks. overførsel af penge, oprettelse af kreditkort, der efterfølgende blev misbrugt, oprettelse af lån, som de forurettede ikke kendte noget til, og andre økonomiske transaktioner eller køb uden de forurettedes kendskab.

I et enkeltstående tilfælde var det lykkedes på blot 24 timer at misbruge en forurettets betalingskort til at opnå en økonomisk vinding på ca. 155.000 kr.

  • Jeg er generelt meget tilfreds med dagens dom, hvor retten igen lagde vægt på, at de dømte havde udnyttet svage og udsatte til at oplyse strengt fortrolige, personlige oplysninger, som de kunne misbruge i økonomisk henseende. I to af de tre domme fandt retten, at der var tale om strafskærpende omstændigheder, fordi der var tale om mange strafbare forhold, der blev forøvet i forening af de nu dømte, udtaler anklager John Catre Nielsen, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.
LÆS OGSÅ:  To mænd slår økse i hovedet på 30-årig mand

Sagskomplekset har været efterforsket af Midt- og Vestsjællands Politi siden efteråret 2016, hvor den første anmeldelse indløb. Anklagemyndigheden har stadig uafgjorte sager mod 5-6 personer, der er mistænkt for mindre roller i forhold til nu fem dømte hovedmænd i sagskomplekset.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)