42-årig litauisk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri

Betjente fra UKA Vest anholdt i oktober 2022 den 42-årige mand i en varebil fuld af koster, hvor han var på vej ud af landet.

 

 

En 42-årig litauisk mand blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt seks måneders ubetinget fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om hæleri og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed.

 

Den 42-årige mand blev den 12. oktober 2022 stoppet i en varebil på Sønderjyske Motorvej tæt ved grænsen, hvor han var på vej ud af landet, af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

I bilens varerum var der en havetraktor, en større mængde elværktøj til professionelt brug, byggemateriale, isoleringsmateriale samt bildæk m.m., som patruljen mistænkte kunne stamme fra indbrud.

 

Den 42-årige mand blev derefter anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.
Efterforskningen har efterfølgende slået fast, at en del af genstandene stammede fra et indbrud begået i Hedensted to uger før anholdelsen.

 

Den litauiske mand blev dømt i overensstemmelse med anklageskriftet og modtog dommen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.

 

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

 

På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.

 

UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.


Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Poli
ti- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)