45 udlændninge anholdt i kæmpe aktion

Efter nogen tids efterforskning vedr. skatte- og momssvig i forhold til nogle konkrete firmaer i byggebranchen samt eventuelt udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, har det regionale efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst, i samarbejde med Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og udlændingesektionen i Københavns Politi, i dag foretaget anholdelse af 49 personer, hvoraf de 45 er af udenlandsk herkomst.

Der er foretaget ransagning af 17 lokaliteter, alle med tilknytning til de anholdte. Ved aktionen er der blandt andet fundet diverse regnskaber, bogføringsmateriale, kontrakter, pc’ere, fakturaer osv.

4 af de 49 anholdte har gennem nogen tid været genstand for efterforskning af det regionale efterforsknings-fællesskab Særlig Efterforskning Øst. Baggrunden er anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig.

Både i forhold til den aktuelle efterforskning omkring moms- og skattesvig såvel som i forholdet til belysning af hvorvidt der er uregelmæssigheder eller evt. udnyttelse af en udenlandsk arbejdskraft, da forestår der en del yderligere efterforskning i sagen og politiet kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen.

Fire personer forventes sigtet for moms- og kildeskattesvig af særlig grov karakter i medfør af straffelovens § 289. Der forventes ingen fremstillinger i forbindelse med aktionen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)