To rumænske udvist

De i alt 11 tyverier var grundigt planlagt og professionelt udført. De to rumænske statsborgere har tilstået i fuldt omfang og blev dømt i henhold til anklageskriftet.

To rumænske statsborgere, en 50-årig mand og en 34-årig kvinde, er ved Retten i Sønderborg hver blevet idømt 40 dages fængsel samt udvist i fire år for en serie butikstyverier.

De i alt 11 tyverier, der var grundigt planlagt og professionelt udført, fandt sted i Kolding, Aalborg, Bording, Hobro, Gråsten, Vejle og Rødding i perioden november 2019 – juni 2020.

Ved tyverierne blev der stjålet værktøj, parfume og dagligvarer for mindst 16.800 kroner.

Anholdt i Sønderjylland

De to personer blev anholdt den 29. juni i Sønderjylland og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

De to rumænske statsborgere har tilstået i fuldt omfang og blev dømt i henhold til anklageskriftet. Dommen blev afsagt tidligere på ugen.

Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi har efterforsket sagen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)