8 mænd dømt for organiseret indsmugling og handel med kokain

8 mænd dømt for organiseret indsmugling og handel med kokain

Retten i Glostrup har i dag afsagt dom i en sag om organiseret handel med kokain, som har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst. Sagen vedrører indsmugling og videresalg af større mængder kokain i perioden fra november 2016 og frem til 10. maj 2017, hvor politiet foretog anholdelser i sagen.

I forbindelse med ransagningerne foretaget ved anholdelserne fandt politiet i alt ca. 1 kilo kokain fordelt på 2 adresser tilhørende to af de nu domfældte samt en mindre mængde gemt i en knallert i nærheden af hovedmandens lejlighed.

Der blev i sagen rejst tiltale mod 8 personer for organiseret indsmugling og handel med kokain, ligesom der blev rejst tiltale mod hovedmandens kæreste for hæleri af to biler.

Retten i Glostrup har i dag idømt hovedmanden 7 års fængsel for indsmugling og videresalg af ikke under 4 kg kokain.Fire andre mænd er hveridømt 6 års fængsel for opbevaring og videresalg af ikke af ikke under 4 kg kokain. Retten fandt at disse 4 personer havde spillet en aktiv rolle i forbindelse med den narkoforretning, der blev styret af hovedmanden.

En femte mand er idømt 2 ½ års fængsel for at have opbevaret ikke under 2 kg kokain i sit kælderrum. 2 år af straffen blev gjort betinget, da pågældende havde spillet en meget begrænset og passiv rolle i forbindelse med opbevaringen af kokainen.

To yderligere mænd er idømt henholdsvis 1 års fængsle, hvoraf 9 måneder blev gjort betinget, og 9 måneders fængsel, hvoraf 6 måneder blev gjort betinget, for at have modtaget og videresolgt en mindre mængde kokain. Hovedmandens kæreste blev frifundet for hæleri af to biler.

LÆS OGSÅ:  85-årig dame voldtaget

To af de domfældte blev betinget udvist.

5 af de domfældte, som har været varetægtsfængslet under hele sagen, blev fortsat fængslet efter dom, og alle de domfældte har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Tilfreds anklager

”Jeg er tilfreds med, at retten har udmålt langvarige fængselsstraffe, der afspejler, at sagen vedrør organiseret og samfundsskadelig kriminalitet, og at retten i det væsentlige har været enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen”, udtaler specialanklager Maria Cingari.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)