92-årig kvinde narret af falsk bankmand

Karlslunde, Greve

Kl. 20.39 fredag anmeldte datteren til en 92-årig kvinde fra Greve, at moren nogle timer forinden var blevet udsat for bedrageri af en falsk bankmand. Den 92-årige blev omkring kl. 17.21 ringet op af en mand, der sagde han kom fra Nordeas tekniske afdeling. Ifølge bankmanden var der forsøgt hævet 16.000 kr. fra den 92-åriges konto, som ville blive hævet, hvis ikke hendes kort blev hentet straks. Omkring kl. 17.45 dukkede en mand op hjemme hos den 92-årige, hvor han fik udleveret to kort med koder.

Manden beskrives som: 30-35 år, kraftig/muskuløs af bygning, 185-190 cm høj, lys i huden, kort mørkt hår, mørkt tøj og joggingbukser. Talte flydende dansk.

Senere blev der hævet 4600 kr fra den 92-åriges konto før kortene blev spærret.

Politiet efterforsker nu sagen om bedrageri for at forsøge at finde frem til den falske bankmand. Pårørende til ældre kan gøre en kæmpe forskel ved at tale højt om risikoen for at blive snydt. Bedragerne er meget overbevisende og gode til at skabe frygt og forvirring i forbindelse med pengesager. Det bedste råd til ældre, som får mistænkelige opkald om pengesager. SMÆK PÅ! – og ring til politiet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)