Udvisningsdømte kriminelle bliver i Danmark

Antallet af udvisningsdømte kriminelle, som strander i Danmark, er steget markant på få år og udgør nu 169. Det er dog svært for danske politikere at udvise dem, hvis Danmark skal leve op til sine internationale forpligtelser og konventioner, skriver Berlingske.

“De 169 udenlandske statsborgere har fået en udvisningsdom efter at have begået kriminalitet i Danmark, men vil ikke forlade landet. De kan heller ikke udvises, fordi danske myndigheder vurderer, at de er i fare, hvis de bliver sendt tilbage til hjemlandet.

De 169 dømte kriminelle på tålt ophold er en markant stigning i forhold til de 111 personer i samme situation i 2021. Det er en stigning på over 50 procent på knap tre år. På Kærshovedgård har de udvisningsdømte overtrådt loven og begået kriminalitet tusindvis af gange under deres ophold på centret.

’Selvom der politisk er mange, der er trætte af det, så illustrerer tallene, at det reelt ikke kan lade sig gøre at udvise mange af de udlændinge, der dømmes for meget alvorlig kriminalitet i Danmark. Selvom politikerne lover en helt masse, betyder vores internationale forpligtelser bare, at det er meget svært at komme af med de mennesker’, siger Peter Starup, lektor i udlændingeret ved Syddansk Universitet”.

24NYT: Trods den barske retorik og kosmetiske ”stramninger” findes der i Folketinget ikke et flertal for at krydse ”den røde linje” og udfordre de indgåede internationale konventioner, FN og EU ved f.eks. at indføre et totalt asylstop og gennemføre omfattende hjemsendelser. Politikerne afgiver udlændingepolitiske valgløfter uden at undersøge, hvad der teknisk, juridisk og politisk kan lade sig gøre. Dansk udlændingepolitik er med andre ord rent show og symbolpolitik, som kun bruges til partipolitisk positionering. Det er derfor en myte, at Danmark fører en stram udlændingepolitik. Det kan du læse mere om her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)