70 dages ventetid på en operation

Efter en periode med en faldende tendens begynder ventelister og ventetider på landets sygehuse således på ny at stige og kan ligefrem være på vej til at nærme sig rekordniveauet under coronakrisen, skriver Berlingske.

”Ventetiden til kirurgisk behandling – operationer – i november nåede helt op på 69 dage på landsplan, fremgår det af en orientering til politikere i Region Hovedstaden. Dermed er ventetiderne på vej tilbage til skrækniveauet i 2022, da det stod værst til.

 ’Det ser ud til at gå markant i den forkerte retning. Det er dybt bekymrende og har alvorlige konsekvenser for patienterne, som kan komme til at vente meget længe med smerter og nedsat livskvalitet til følge’, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

Det er stærkt bekymrende, at det ser ud til, at det flere steder nu går den forkerte vej. Det kommer jeg til at have en alvorlig snak med regionerne om, når vi snart mødes for at drøfte fremdriften på akutplanen’, siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V). Hun fremhæver, at regeringen ud over de to milliarder i akutpakken også har fremrykket en bevilling på 350 millioner kroner, for at regionerne skulle kunne holde ’tempoet oppe.”

24NYT: Politikerne som Sophie Løhde fremhæver de øgede bevillinger til sundhedsvæsenet, fordi vælgerne belønner hurtige løsninger, der ser godt ud på papiret, men som ikke gør nogen forskel for de mennesker, det er meningen at hjælpe. Derfor er dansk politik reduceret til et teater, spin og manipulation. Akutpakken og de 350 mio. kr. lyder rigtig godt, men alle inkl. Sophie Løhde ved, at de ikke kommer til at give kortere ventetider og bedre sundhedsydelser.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)