Apartheid i danske banker

Når minoritetsdanskere går ned i banken med forhåbninger om at kunne optage et lån til drømmeboligen, oplever flere at blive forskelsbehandlet af banken, skriver finans.dk.

”Ifølge en ny undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder oplever fire ud af ti danskere med minoritetsbaggrund nemlig, at de er blevet afvist til et lån i banken alene på baggrund af deres etnicitet. Det skriver finans.dk.

Finans Danmark, der er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, afviser ikke overraskende, at der skulle være et problem med diskrimination i bankerne. Institut for Menneskerettigheder peger dog på, at udenlandske undersøgelser viser samme tendenser, og at fire ud af ti er et ’voldsomt’ tal”.

24NYT: I kølvandet på Hamas’ angreb den 7. oktober har flere danske politikere, medier, kommentatorer, forskere mv. anklaget Israel for at være en ”apartheidstat”, altså en stat som opdeler befolkningsgrupper i særlige kategorier med ulige rettigheder. Sandheden er, at Danmark, der anklager Israel for apartheid, er et skalkeskjul for en ægte apartheid-lignende samfundsmodel. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)