Aalborg Katedralskole og navngiven person truet – 18-årig anholdt

Ung mand fængslet for trusler

En 18-årig mand er blevet varetægtsfængslet for at have fremsat trusler mod et gymnasium. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Varetægtsfængslingen skete efter et grundlovsforhør 14. februar 2019, og den unge mand er sigtet for at have skrevet en række trusler via et elektronisk skoleblad. Truslerne var rettet mod Aalborg Katedralskole samt en navngiven person ansat på skolen.

Lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, oplyser, at politiet modtog anmeldelsen 6. februar 2019 fra skolen.

”Truslerne var anonyme, og den slags ser politiet med stor alvor på – så vi indledte øjeblikkeligt en efterforskning af sagen,” siger Frank Olsen. Det førte til, at Nordjyllands Politi onsdag 13. februar, kl. 14.02, kunne foretage anholdelse af en ung mand, der er elev på gymnasiet.

”Vi har sigtet ham for at fremsætte trusler mod selve katedralskolen og en person tilknyttet skolen. Han erkender, at han har skrevet det, men at det var for sjov,” forklarer Frank Olsen.

Han understreger, at politiet ser med stor alvor på sådanne anmeldelser.

”For det vil jo altid vække bekymring, når der dukker anonyme trusler op. Nu færdiggør vi vores efterforskning, og så bliver sagen derefter overdraget til anklagemyndigheden,” siger han.

Den unge mand er fængslet frem til 28. februar 2019.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)