Årvågen borger anmeldte spiritusbilist

En bekymret borger kontaktede Nordjyllands Politi søndag den 25. oktober tidligt om eftermiddagen. Nogle personer havde eftersigende drukket en ramme bajere og var derefter kørt fra stedet i Tårs.

Da anmelder havde oplyst bilens nummerplade til vagtcentralen, viderebragte man informationen til en patrulje i området. Den pågældende patruljevogn rykkede derfor ud efter den formodede spiritusbilist – som de mødte kort efter i østlige retning ad Vrejlevklostervej.

Politiet bragte bilen til standsning og tog kontakt til føreren – en 25-årig mand. Betjentene lagde omgående mærke til, at manden havde røde øjne og lugtede af alkohol. En alkometertest udført på stedet understregede yderligere, at manden tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5 promille.

En 64-årig årig mand var desuden passager i bilen – og ligeledes påvirket af spiritus. Dette vakte ikke nogen umiddelbar politimæssig interesse. Men da manden viste sig at være ejeren af bilen, var der nu tale om lovbrud: han havde nemlig overladt bilen til den 25-årige, som ikke kunne køre bil i forsvarlig tilstand.

Politiet sigtede derfor den 64-årige mand for brud på færdselsloven. Den 25-årige mand blev samtidig sigtet og anholdt for spirituskørsel. Han fik sig derefter en køretur i patruljevognen til sygehuset for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)