Ætsende væske udløste behandlingsdom

Glostrup Ret har dømt en 42-årig mand fra Søborg til behandling på et psykiatrisk hospital, efter han kastede ætsende afløbsrens i ansigtet på to politibetjente og en låsesmed.

Episoden fandt sted den 5. januar 2018, hvor ejendomsfunktionærer på Pilegårdsvej tilkaldte politiet for at skaffe adgang til en lejlighed med vandskade, fordi beboeren ikke ville åbne.

Politiet rekvirerede en låsesmed og under arbejdet med at komme ind, åbnede beboeren døren og kastede en ætsende væske mod dem. Væsken ætsede betjentene og låsesmeden i ansigt, så de måtte behandles på skadestuen. Alle slap dog uden varige mén, og det viste sig, at der var tale om afløbsrens.

Den 42-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet i surrogat dagen efter. En efterfølgende mentalundersøgelse påviste en sindslidelse hos tiltalte.

Retten i Glostrup dømte ham mandag for at have begået særlig grov vold mod låsesmeden og politifolkene og dømte ham til indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

– En så alvorlig forbrydelse vil normalt udløse en længere fængselsstraf, men her er der tale om en psykisk syg mand, som er uegnet til en almindelig straf. Derfor er en behandlingsdom det rigtige alternativ, siger anklagerfuldmægtig Søren Yde Halse.

Som en del af dommen indgik også dødstrusler, han fremsatte mod sin søster i 2016.

Den dømte modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)