AFSLØRING: DR fjerner problematisk indrømmelse om samarbejde med Facebook

DR har som bekendt angivet 24NYT til Facebook med det resultat, at Facebook har fjernet vores officielle side fra platformen. Det har dog efterfølgende vakt stor fordømmelse fra bl.a. flere fremtrædende folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti. Morten Messerschmidt kalder bl.a. DR for en “stikker-central”.

Flere steder har det dog undret, at DR slet ikke lagde skjul på, at Facebook overfor dem har bekræftet, at det var en undersøgelse, som blev iværksat på baggrund ad DRs henvendelse, der resulterede i lukningen af 24NYTs facebook-side. Dette har bl.a. Trykkefrihedsselskabet fordømt i klare vendinger.

DR trækker tilståelsen tilbage

Men nu er det tilsyneladende gået op for DR, at de er dummere end politiet tillader. DR har nemlig nu fjernet den belastende og kompromitterende tilståelse fra sin artikel om 24NYT.

DR’s forsøg på at skjule den afgørende information, kan ses som en tilståelse af, at DR er en aktiv politisk aktør, som manipulerer med fakta med henblik på at bekæmpe uafhængige medier.

Venstrefløjen og Venstre-politikere er tavse

Hverken politikere på venstrefløjen eller etablerede danske medier har så vidt vides fordømt DR eller Facebook i sagen om lukningen af 24NYT’s Facebook-side.

24NYT har flere gange og via forskellige kanaler forsøgt at komme i kontakt med Facebooks repræsentant i Danmark, Peter Andreas Münster, men uden resultat.

Til gengæld har vedkommende ladet sig interviewe til flere andre medier, og DR har tidligere skrevet, at DR og Facebook SMS’er med hinanden.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Facebook står for fald

Der er således uens adgang for danske medier til Facebooks repræsentant. Særligt beklageligt at det, at Facebook ignorerer henvendelser fra 24NYT, som sagen drejer sig om, mens Facebook velvilligt lader sig interviewe af DR, som de facto står bag lukningen af Facebook-siden.

Herunder er DR-s tekst før og efter den blev rettet. Der gøres i artiklen ikke opmærksom på, at teksten er fjernet.

OBS! Da 24NYT er blevet udelukket fra Facebook, beder vi alle læsere dele denne artikel fra deres egen profil.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)