Afsløring: Facebook-medarbejdere indrømmer på skjult kamera politisk censur

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

[Debat]

Af Michael Pihl og Aia Fog – hhv. formand og medlem af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse.

”Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres” – siger Grundlovens § 77, men techgiganter med monopol og statslignende status og kontrol over politisk kommunikation og meningsdannelse har i Amerika og også her i Danmark reelt genindført censuren.

“Hvis nogen bærer en Trump-kasket, så sletter jeg indholdet for terrorisme”. Citatet stammer fra en videooptagelse lavet med skjult kamera af en såkaldt whistleblower for Project Veritas og det blev udtalt af en Facebook-medarbejder. Project Veritas er en organisation, der ved hjælp af klassisk under-cover journalistik afdækker misforhold, politisk motiveret censur, magtmisbrug og korruption i amerikanske medier. Nu har organisationen offentliggjort en afslørende dokumentarfilm  om Facebooks politiske censur, der særlig retter sig mod nationalkonservative og Trump-tilhængere.

Afsløringen af Facebooks skæv-vredne censurpolitik mod konservative kom i stand, da en Facebook-medarbejder ved navn Zach McElroy opsøgte Project Veritas og fortalte om det politiske magtmisbrug, som han var vidne til på Facebook. Dernæst fremlagde McElroy en afslørende dokumentation for Facebooks politiske censur i form af skjulte optagelser af Facebook-medarbejdere, der alle taler åbent om, hvordan de bruger censur, deaktivering og politisk fordrejede algoritmer for at ramme nationalkonservative budskaber på Facebook. Ifølge McElroy udgør konservative Facebook-opslag omkring 75-80% af, hvad Facebooks algoritmer udvælger til gennemsyn og evt. censur af tech-gigantens censur-medarbejdere.

LÆS OGSÅ:  Facebook er nu også en TV station

“Ja! Jeg er skideligeglad – jeg sletter det bare” – udtaler en Facebook medarbejder på skjult kamera, da hun bliver spurgt, om hun sletter alle konservative opslag.

”Hvis nogen bærer en Trump-kasket (en MAGA-kasket med indskriften: ”Make America Great Again”), så sletter jeg indholdet for terrorisme”, siger en anden Facebook-medarbeder, Lara Kontakos, hvorefter hun ser sig omkring på kontoret og frejdigt tilføjer: ”Og det tror jeg, at vi alle sammen gør”.

Zach McElroy og Project Veritas har fremlagt en afslørende dokumentation af Facebooks politiske censurregime. Det rejser nu spørgsmål om sandfærdigheden i Mark Zuckerbergs vidneudsagn ved en høring i den amerikanske Kongres i 2018, hvor Facebook-direktøren hævdede, at tech-giganten forholder sig politisk neutralt og kun fjerner voldeligt, skadeligt og terroristisk indhold på sin platform.

Den nuværende Facebookchef for Norden og tidligere pressemedarbejder for Det Radikale Venstre, Peter Münster, indrømmede da også ved et offentligt møde i 2019, hvordan præsidentvalget af Trump i 2016 skulle have motiveret techgiganten til endnu mere politisk censur og magtmisbrug.

I maj blev tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt kåret som medformand for Facebooks nye tilsynsråd, der officielt skulle træffe afgørelser i sager vedrørende Facebook-censur og ytringsfrihed, men som reelt er indsat for at give techgigantens politiske censurpolitik et skin af legitimitet.

Intet har Thorning-Schmidt udtalt om de seneste afsløringer af Facebooks politiske censurpolitik.

Ingen statsbetalte medier i Danmark har valgt at dække Project Veritas afslørende dokumentation herfor

LÆS OGSÅ:  Lad os skrotte Sundhedsplatformen

Nogle gange siger tavsheden mere end tusinde ord.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)