Akut fødevarekrise i Afghanistan  

92 procent af befolkningen får ikke mad nok. 24 millioner har brug for hjælp nu. Dansk hjælpeorganisation yder nødhjælp til 147.000 mennesker i landets nordøstlige provinser. 

Et år efter Talebans magtovertagelse er i Afghanistan ramt af en akut fødevarekrise. Ifølge FN har 40 års krig tilbagevendende naturkatastrofer, kronisk fattigdom, tørke og COVID-19-pandemien har efterladt flere end 24 millioner mennesker med behov for humanitær bistand.

Det nyeste tal fra World Food Program viser, at 92 procent af den afghanske befolkning ikke får mad nok, og at halvdelen af befolkningen har brug for fødevarehjælp.

Mission Østs operationschef Peter Drummond Smith har besøgt landet og melder om voldsom fødevaremangel:

– Forældre må træffe forfærdelige beslutninger hver eneste dag: Hvilke måltider kan vi springe over, og hvad kan vi nøjes med at spise i dag? Hvem i familien skal have lov til at spise, og hvem kan undvære mad lige nu? fortæller Peter Drummond Smith.

Mission Øst har i 21 år ydet nødhjælp og udviklingsbistand i landets to nordøstlige provinser Takhar og Badhashan. Lige nu er over 100 lokale medarbejdere i fuld gang med at uddele kontanter og give familierne såsæd, knowhow og overrislingssystemer, så de kan dyrke deres marker. I år har Mission Øst hjulpet 147.875 personer fordelt i 21.125 familier.

Mission Øst er en international hjælpeorganisation grundlagt i Danmark. Organisationen hjælper sårbare mennesker og lokalsamfund i Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nigeria, Nordkorea, Syrien, Tadsjikistan og Ukraine. Mission Øst er certificeret af Core Humanitarian Standard. 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)